onsdag 2 juli 2014

Kladdkaksbotten

Den här bottnen är egentligen ett recept på Fazers kladdkaka som jag använt och blir rätt tunn så den går inte att skära i flera lager utan används bäst med någon annan botten, eller så behöver man baka flera bottnar om man vill ha fyllning emellan.

Kladdkaksbotten

Recept till en botten som är 20 cm i diameter (om man dubblar receptet passar det bra i en form på 26 cm i diameter)

100 g mörk bakchoklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Smält chokladen och smöret (t.ex. på låg värme på spisen), låt svalna lite. Blanda ner i ägg-sockerblandningen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Blanda försiktigt.
3. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbara kanter. Det går också att klippa ut en cirkel av bakplåtspapper som man sätter i botten på formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min (15-20 min för dubbla receptet). Den är väldigt lös när den kommer ut ur ugnen men det ska den vara. Kyl ner kakan först i rumstemperatur, sedan kylskåp så blir den fastare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar