fredag 27 juni 2014

Vit choklad- och kaffemousse

När jag skulle testa nougatgrädden behövde jag en fyllning som kunde passa till den. Fick tips om att kaffe är gott till nougat och letade reda på ett vit choklad- och kaffemousserecept och de passade verkligen utmärkt ihop! Receptet har jag hittat här men tillsatt ett gelatinblad så att fyllningen får lite mer stabilitet.

Vit choklad- och kaffemousse

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 24 cm i diameter

3 dl vispgrädde
3 msk espresso eller starkt kaffe
1½ msk farinsocker
2 äggulor
1 gelatinblad
150 g grovhackad vit choklad

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet och hacka chokladen.
2. Blanda 1/3 av grädden med espresson, farinsockret och äggulorna i en liten kastrull. Sjud blandningen under vispning på svag värme tills den tjocknar till en kräm.
3. Ta kastrullen från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills det blir en jämn kräm. Blanda också ner gelatinbladet. Vid behov kan krämen hettas upp lite till om allt inte smälter. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna, gärna över natten.
4. Vispa resten av grädden ganska hårt och blanda med krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar