onsdag 4 december 2013

Chokladtårtbotten

Den här bottnen är lite en mellanvariant av mjuk chokladkaka, som fort blir rätt kraftig, och vanlig tårtbotten smaksatt med kakao som inte smakar speciellt mycket choklad. Receptet är från Tårtsmulans blogg, men jag har följt Toves måttangivelser härifrån. Hos Tårtsmulan finns också mått för andra storlekar på formen men de har jag inte testat.

Chokladtårtbotten

Recept till en botten som är 24 cm i diameter

4 ägg
4 dl (350 g) socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
5 dl (300 g) mjöl
1 dl (40 g) kakaopulver
4 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och fluffigt.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken. Häll ner i äggblandningen, rör (du ska inte vispa mera) till en jämn smet.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda ner i smeten. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i smord och bröad form och grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar