lördag 10 augusti 2013

Hallonmousse

Hallonmousse är en lite syrligare fyllning men ändå söt (beroende på mängden florsocker man tillsätter) och passar bra med olika chokladfyllningar och dumle-/tupla-/geishafluff. Fin rosa färg har den också. Receptet har jag hittat här.

Hallonmousse

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter

200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
100 g färskost
3 gelatinblad
2 dl grädde

Gör så här:
1. Koka upp de frysta hallon, låt koka minst 2 minuter (jätteviktigt med utländska bär på grund av risken för norovirus/calikivirus). Inget vatten behöver tillsättas, de är tillräckligt saftiga ändå.
2. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
3. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten.
4. Blötlägg gelatinbladen.
5. Vispa grädden.
6. Hetta upp andra hälften av hallonmoset och smält gelatinbladen i det, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostblandningen under omrörning.
7. Blanda till sist ner den vispade grädden och florsockret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar