tisdag 18 juni 2013

Svartvinbärs-/havtornsmousse

Receptet på havtornsmousse är ett recept på svartvinbärsmousse som jag hittat hos Tove men bytt ut de svarta vinbären mot havtorn och det fungerade bra! Hittills har jag inte hunnit testa svartvinbärsvarianten men den är säkert också god.

Svartvinbärs-/havtornsmousse

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm

250 g frysta svarta vinbär/havtorn
½-1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. (vinbär) Koka vinbären tills de mjuknar, 5-10 minuter.
1. (havtorn) Ta upp de frysta havtornen och låt de tina. De behöver inte kokas.
2. Passera bären genom en sil.
3. Blötlägg gelatinbladen.
4. Blanda en del av vinbärs-/havtornsmoset med socker enligt smak, vaniljsocker och färskost.
5. Smält gelatinbladen i resten av vinbärs-/havtornsmoset och blanda ner i bär-färskostblandningen.
6. Vispa grädden och blanda ner också den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar