lördag 1 juni 2013

Chokladfrosting


Det är svårt att få den nedre kanten helt rak när man skär bort överflödig marsipan. Ett alternativ att dölja kanten med är chokladfrosting som är både gott och dekorativt. Man kan använda mörk choklad, mjölkchoklad, vitchoklad, pätkis etc. Chokladfrosting kan man också använda på t.ex. cupcakes. Receptet har jag hittat här.

Chokladfrosting

Räcker till 10-12 cupcakes eller att spritsa som kant runt en tårta som är 26 cm i diameter (se bild nedan). Om man bara spritsar en dekorationskant längst ner räcker ca 1/4 av receptet runt en tårta som är 26 cm i diameter

200 g mörk-/mjölk-/vit choklad/pätkis
200 g färskost
50 g mjukt smör
50 g florsocker

Gör så här:
1. Smält chokladen och låt den svalna.
2. Vispa färskost, smör och florsocker till en slät kräm.
3. Tillsätt chokladen och vispa fluffigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar